Kdo smo

Kdo-smo/Kovancek_desktop_transparentna

KOVANČEK HUMANITY je društvo znotraj skupine podjetij pod okriljem krovne družbe KOVANČEK GROUP. Osnovni cilj društva je povezati društva in posameznike z napredno donatorsko platformo in tako zagotoviti možnost E-Donacij. To so finančne donacije (način doniranja brez lastnega finančnega vložka), ki jih omogoča tudi društvo KOVANČEK HUMANITY z uporabo napredne spletne platforme.

Ob vsakodnevnem poslovanju (kot SKUPINA KOVANČEK GROUP) smo doumeli, da podjetja namenjajo ogromno sredstev za konvencionalno pridobivanje kupcev – zaradi česar je močno okrnjeno njihovo družbeno odgovorno delovanje. Ob pogledu na skupno višino ugodnosti, ki smo jih kupcem razpršeno podelili v slabih dveh letih (znesek presega 700.000 €), se nam je zastavilo vprašanja: Koliko družinam bi s tem denarjem omogočili boljše življenje? Koliko otrok bi lahko odšlo na počitnice? Koliko zavetišč za živali bi izboljšalo svoje pogoje? Odgovor je bil vedno enak: veliko. Tako je nastal KOVANČEK HUMANITY društvo, ki se ukvarja z organizacijo in izvedbo družbeno odgovornih projektov.

Napredni E-PODPIS smo kot skupina Kovanček Group razvili ob digitalizaciji našega poslovanja, po temeljitem premisleku smo se odločili, da delimo naše storitve z društvi po Sloveniji in jim pomagamo pridobivati donacije na bolj moderen in za donatorja udobnejši način.

ZAKAJ JE UPORABA DONATORSKE PLATFORME DOBRODOŠLA SPREMEMBA?
E-Donacije omogočajo doniranje brez lastnega vložka in to na najbolj udoben možen način. Vse kaj potrebujete je telefon in 5 minut časa. Verjamemo, da bo naša platforma spremenila koncept doniranja v Sloveniji.

 

PRIMER 1:

  • 467.980 oseb je v letu 2018 doniralo svojih 0,5 % dohodnine
  • 5.040.712 € sredstev se je zbralo

Ostalo je 5.466.398 € sredstev, ki jih ni prejelo nobeno društvo/zveza/klub.

 

PRIMER 2:

  • Uporaba E-Donacije in doniranje 20 € na podlagi menjave ponudnika je enaka vrednost kot jo prinese 38.450 zamaškov ali 285,5 kg odpadnega papirja.

Preverite naše donatorske projekte, ki so v teku in si vzamite 5 minut časa za družbeno koristno dejanje.